Zandzuigen: wat is het en hoe werkt het?

zandzuigen

Zandzuigen, de kans is groot dat je hier nog nooit van gehoord hebt. Wat is zand zuigen en hoe gaat dit in zijn werk? In het onderstaande artikel vertellen wij alles wat je moet weten over zandzuigen.

Wat is zandzuigen?

Het woord “zandzuigen” spreekt voor zich dat het gaat om het zuigen van zand/grond. Dit wordt gedaan met een zandzuiger. Dit is een machine waarmee zand gezuigd kan worden. Een zandzuiger is een vrachtwagen met daarin een machine met slangen, waarmee zand, grond of ander materiaal weggezogen kan worden. Zo’n zandzuiger kan je zien als een industriële stofzuiger.

Hoe werkt een zuigwagen?

Een zuigwagen dat ingezet wordt als zandzuiger kan grond zuigen op moeilijke begaanbare plekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zuigen van zand uit de kruipruimte. Door lange slangen in te zetten zuigt de machine het zand of de grond uit de kruipruimte.

Kruipruimte uitdiepen met een zuigwagen

Heeft je woning geen kruipruimte of een erg ondiepe kruipruimte? Dan is het mogelijk om door een grondzuiger in te zetten de kruipruimte uit te diepen. Door het laten zuigen van grond kan de kruipruimte redelijk gemakkelijk uitgediept worden. Met een zuigwagen is de overlast van deze zuigtechniek minimaal. Ook vallen de kosten van zand zuigen vaak behoorlijk mee. Meer weten over zand zuigen en de kosten? Ga naar de website van De Kruipruimte specialist

Grond zuigen in de tuin

Een zuigmachine kan ook ingezet worden in de tuin. Bijvoorbeeld bij het uitgraven van een zwembad of zitkuil. Een zuigwagen is de perfecte optie als er geen ruimte is voor een minigraver of kraan. Het grondwerk in dit geval kan prima uitgevoerd worden door een zuigwagnen. Iedere locatie is goed bereikbaar om zand of grond te zuigen. Door de lange slangen is het mogelijk om de zuigwagen op een afstand van ruim 60 á 70 meter te zetten. Door de kracht van de machine is het zuigen van zand op deze afstand makkelijk mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *