Zelf een betonlook gietvloer aanbrengen of het laten doen?

Als we kijken naar de verschillende soorten gietvloeren dan valt op dat de gietvloer met betonlook de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Dit komt omdat veel mensen graag een betonvloer in huis willen hebben maar uiteindelijk toch kiezen voor de praktische voordelen van een kunststof gietvloer. Een gietvloer kan echter afgewerkt worden in diverse stijlen en kleuren. Waaronder ook een variant met zogenaamde betonlook. Het is een kunststof gietvloer die er uitziet als een echte betonvloer. Ideaal voor een karaktervol interieur.

Voordelen van gietvloeren

Het is natuurlijk niet geheel zonder reden dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een kunststof ondergrond in hun woning of bedrijfspand aan te brengen. Dit brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee. Allereerst is er de verlengde levensduur. Als de vloer eenmaal is gegoten en in een goede staat wordt gehouden, kan deze wel decennia lang meegaan. In het meest gunstige geval hoef je de vloer nooit te repareren of te vervangen. Het onderhoud is ook gerust voordelig te noemen. Je hebt bovendien geen chemische schoonmaakmiddelen nodig, water is voldoende om de vloer goed schoon te houden.

Zelf aan de slag

Ben je technisch onderlegd en vind je het niet erg om de mouwen op te stropen? Dan is er een goede kans dat je zelf een mooie gietvloer kan leggen. De materialen die je nodig hebt kan je aanschaffen op Epoxywinkel.nl. Zowel het gereedschap als het materiaal om de vloer aan te brengen. Daarnaast zijn er handleidingen en video’s beschikbaar waarin je wordt uitgelegd hoe het proces van een vloer gieten verloopt.

Een gietvloer professional inschakelen

Hoewel het zeker mogelijk is om zelf een gietvloer aan te brengen kiezen de meeste mensen er toch voor om een professional in te schakelen. Omdat het geen eenvoudige klus is, je moet er wel handig voor zijn. Daarnaast moet je de juiste materialen en gereedschappen in huis hebben. Het juiste gereedschap is het halve werk zegt men ook wel eens. Lijkt het je daarom toch verstandiger om een professional in te schakelen voor het leggen van jouw betonlook gietvloer? Neem dan een kijkje op Betonlookvloer.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *