Zelf een schutting plaatsen of laten plaatsen?

schutting plaatsen

Met een schutting als erfafscheiding ben je verzekerd van een afscheiding waarbij privacy gegarandeerd is. Dit is ook de reden dat een schutting het meest gebruikt wordt als een erfafscheiding. Daarnaast zijn schuttingen in vele soorten, maten en materialen verkrijgbaar, zodat je altijd uitzicht op een schutting hebt die aan jouw smaak voldoet. Neem je een houten schutting, dan kun je hem ook nog naar eigen smaak veranderen, door het een likje verf of beits te geven. Afhankelijk van hoe handig je bent of juist niet, kun je de schutting zelf plaatsen, maar je kunt er ook voor kiezen om de schutting door een klusjesman te laten plaatsen.

Zelf een schutting plaatsen

Zelf een schutting plaatsen hoeft niet zo heel erg moeilijk te zijn. Er zijn tegenwoordig prachtige kant-en-klare schuttingen te koop die gemakkelijk te plaatsen zijn. Het meeste werk zal waarschijnlijk zijn om de gaten te graven en het installeren van de balken waar de schutting aan komt te hangen. Een groot voordeel van het zelf plaatsen van een schutting is dat je alle creativiteit kunt gebruiken en zelf een schutting kunt ontwerpen en maken. Zo heb je een heel unieke schutting, die niemand heeft. En een ander groot voordeel van het zelf plaatsen, is dat het een stuk goedkoper is dan wanneer je de schutting laat plaatsen door een klusjesman.

De schutting laten plaatsen

Vooral als je niet zo handig bent of je erg tegen het vele werk op zit, dan kan het handig zijn om iemand in te huren die verstand heeft van het plaatsen van een schutting. Het voordeel daarvan is dat je zeker weet dat een klusjesman verstand van zaken heeft en dat de schutting vakkundig geplaatst wordt. Koop je een schutting bij een gespecialiseerd bedrijf in schuttingen dan zal er bij de aanschafprijs vaak ook plaatsing van de schutting inbegrepen zijn. Een ander voordeel is dat er garantie op plaatsing van de schutting zit. Mocht er iets niet in orde zijn door foutieve plaatsing, dan kun je altijd weer op de garantie terugvallen.

De keuze

De keuze is aan jou. Schaf je de schutting bij een gespecialiseerd bedrijf aan, dan is het vrij gebruikelijk dat je de schutting ook door het bedrijf laat plaatsen. De meesten zullen een schutting bij een bouwmarkt halen. Dit zijn gemakkelijke en lichte schuttingen die ook zelf gemakkelijk te plaatsen zijn. Twijfel je over je eigen capaciteiten, schroom dan niet om hulp in te schakelen, anders kost het zelf plaatsen onnodig meer tijd en geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *