Zelf een vuurtafel maken

Een vuurtafel is een prachtige eyecatcher voor in de tuin. En dit geldt natuurlijk helemaal voor een vuurtafel die je zelf in elkaar hebt gezet. Als je een beetje van klussen houdt, is zelf een vuurtafel op gas maken een leuk project met een nog leuker resultaat.

Tips voor het maken van een vuurtafel op gas

Al veel mensen zijn je voorgegaan met het bouwen van een sfeervolle vuurtafel. Dat is alleen maar handig, want hierdoor zijn er verscheidene bouwtekeningen te vinden op internet. Dit zal je een eind op weg helpen en er is voldoende keus uit verschillende modellen. Zelfs voor degenen die niet al te ervaren zijn met klussen is dit een project wat goed kan slagen. Mocht je niet al te veel klus-ervaring hebben, en je bent bang dat
het resultaat tegen kan vallen, dan is het een idee om sloophout te gebruiken. Niet
alleen geeft sloophout een prachtige, unieke look, maar het is ook nog eens goedkoop.
Natuurlijk zijn er ook veel andere houtsoorten die geschikt zijn voor een mooie
vuurtafel. Welke je uiteindelijk kiest is een kwestie van smaak. Belangrijk is vooral dat je in je enthousiasme niet vergeet om een deurtje in te bouwen voor de gasfles. Zorg ook dat je de maten voor de ingebouwde brander goed meet en uitsnijdt, zodat deze goed aan zal sluiten op de inbouw vuurtafel.

Klaar voor een lekker vuurtje

Heb je alles goed gemeten en gesneden, dan is het tijd om de brander te plaatsen. Zorg voor een gevulde gasfles die goed is aangesloten en je bent klaar voor je avond bij je gasvuurtafel. Lees wel eerst goed de gebruiksaanwijzing door van de brander.

Nog een extra tip; maak een bank van pallets en kussens, zo zit je heerlijk comfortabel. Zonder te veel moeite te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *