Zo bereid je jouw huis voor op een feestje

Elke gelegenheid is wel reden tot een feestje. Thuis een feestje organiseren is leuk, want je bespaart in kosten en je hebt gezellig iedereen dicht bij elkaar. Het nadeel is alleen wel dat het altijd zoveel energie kost om alles voor te bereiden. Er komt veel meer bij een feest kijken dan alleen ballonnen en een vlaggenlijn of -slinger. En er is natuurlijk de spanning van allerlei mensen in je huis. Wat als er iets kapot gaat of beschadigd raakt? Hieronder lees je hoe je jouw huis voorbereidt op een feestje zodat deze zo ontspannen mogelijk kan verlopen.

De inrichting aanpassen

Afhankelijk van hoeveel mensen je host moet je misschien wat kleine aanpassingen maken in je woonkamer of keuken. Er moet ruimte zijn voor iedereen om te staan of zitten, dat ligt eraan wat voor feestje het wordt. Ook heb je een ruimte nodig waar alle genodigden hun jas en andere bagage kan achterlaten. Misschien moet je wat meubels verplaatsen naar een andere kamer van het huis. Ook heb je een plek nodig voor eventuele hapjes, drankjes en misschien ook wel kadootjes. Iedereen moet hier goed bij kunnen komen. Ten slotte kun je de kamers langslopen waar het feest plaats zal vinden en alle dierbare objecten weghalen waarvan je bang bent dat ze kapot zullen gaan. Deze kan je bijvoorbeeld op het bed in je slaapkamer leggen, zodat ze beschermd op een zacht matras liggen en sowieso veilig zijn.

Maak het jezelf makkelijk

Muziek, eten en drinken kan nogal veel gedoe zijn, maar je kan het jezelf heel gemakkelijk maken. Zo kun je voordat het feest begint een afspeellijst maken, of zelfs een tablet neerleggen waarop gasten hun lievelingsnummers in de wachtrij kunnen plaatsen. Op deze manier weet je in ieder geval zeker dat de genodigden de muziek leuk vinden die gedraaid wordt. Eten en drinken kun je allemaal zelf maken en regelen, maar het is ook leuk om mensen te vragen wat mee te brengen. Zo krijg je gerechten waar je zelf misschien nog nooit aan had gedacht! Ook zou je eten aan een cateraar over kunnen laten. Als je al het eten op een toegankelijke plek uitstalt, kan iedereen zichzelf bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *