Zo bouw jij je eigen Lemax kerstdorp

Het is alweer november wat betekend dat we langzaam in de kerstsferen gaan komen. Op straat hangt al kerstverlichting en alle kerstdecoratie ligt alweer in de winkel. Door een eigen kerstdorp te bouwen kom je al helemaal in de kerstsfeer. Het staat gezellig en knus in huis. De een bouwt een klein dorp op de schouw en de ander wil een uitgebreid kerstdorp bouwen. Maar hoe begin je een kerstdorp? Lees hier meer.

Verschillende stijlen

Een van de bekendste merken onder kersthuisjes is Lemax. Lemax heeft ontzettend veel thema’s waardoor veel huisjes in een andere stijl zijn. Als je wilt beginnen met een Lemax kerstdorp maak je het voor jezelf het makkelijkste door één thema te kiezen. Bijvoorbeeld een winters dorp, een ski dorp of een Efteling thema. Als je huisjes koopt van hetzelfde thema ontstaat er vanzelf een geheel. Je kan natuurlijk ook meerdere thema’s combineren als je dat leuk vindt. Wees een beetje creatief!

Beste plek in huis

Daarnaast wil je natuurlijk dat je Lemax kerstdorp een mooie plek krijgt in je huis. Kies een plek waar een stopcontact in de buurt is. Je kan ook altijd een verlengsnoer gebruiken. Het is ook belangrijk dat er genoeg ruimte is. Leuke plekken voor een kerstdorp zijn bij de kerstboom of bij het raam.

Decoratie

Als je een thema hebt bedacht en je hebt een plek in gedachte hebt kan je beginnen met bouwen. Je kan van tevoren een leuke ondergrond maken met mos of sneeuw. De Lemax huisjes zijn de basis van je kerstdorp. Als de huisjes staan, kan je beginnen met de decoratie. Probeer een verhaal te vertellen met de poppetjes.

Finishing touch

Als het licht in de huisjes brand en poppetje staan is de basis compleet. Nu kan je er wat details aan toevoegen zoals lantaarns, boompjes en bankjes. Zo wordt het dorp steeds levendiger. Dit maak het extra leuk om naar te kijken.

Ga jij dit jaar een kerstdorp maken? Kom inspiratie opdoen in het AVRI tuincentrum of bestel Lemax kersthuisjes in de webshop via avrituincentrum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *