Zo creëer je ruimte in je huis

Over het algemeen geldt dat hoe opgeruimder je huis is, hoe opgeruimder je hoofd is. Toch zijn er nog veel mensen die teveel spullen hebben waardoor je niet het gevoel hebt dat je huis mooi opgeruimd is. Heb je teveel spullen en weet je niet waar je ermee naartoe moet? Zo creëer je ruimte in je huis.

Uitzoeken

Vaak hebben we veel te veel spullen in ons huis. Meer dan de helft van deze spullen gebruiken we niet, maar willen we bewaren voor het geval dat. Als je echt ruimte wil maken in je huis, moet je streng zijn en al deze spullen goed uitzoeken. Hanteer voor jezelf de regel: heb ik het een jaar niet gebruikt of gedragen (in geval van kleding), gooi het dan weg. Het kost meer ruimte om deze spullen te bewaren ten opzichte van de keren dat je het gebruikt. Door minder spullen in je huis te hebben, creëer je letterlijk meer ruimte in je huis. Je houdt dus meer plek over om meubels neer te zetten of om je te kunnen bewegen.

Zorg voor opslagruimte

Heb je alles uitgezocht maar heb je alsnog teveel spullen voor het huis dat je hebt? Dan moet je een goede opslagplek zien te vinden voor deze spullen. Je kan extern een opslagruimte of een garage huren, maar als je deze spullen een langere tijd wil opslaan, loopt dit erg in de kosten. Ook heb je de spullen niet bij de hand, mocht je ze onverwacht toch een keer nodig hebben. Het beste is dus om opslagruimte te creëren in en om je huis. Denk bijvoorbeeld eens aan een tuinhuisje. Een tuinhuis kan je zo groot maken als je maar wil, afhankelijk van de grootte van je tuin. Ook is het tuinhuisje dag en nacht toegankelijk. Kies voor een tuinhuis van geïmpregneerd hout, dat is wel zo verstandig. Op die manier is je tuinhuisje beschermd tegen weersinvloeden en ongedierte. Hij blijft daardoor langer mooi. Zo kan het ook echt een aanvulling zijn op je tuin, in plaats van alleen nuttig als extra opslagruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *