Zo creëer je superveel sfeer in huis met leds

Veel mensen denken dat led verlichting niet warm en gezellig is. Maar leds zijn juist de ideale sfeermakers voor in huis. Maar je moet ze natuurlijk wel op de juiste manier inzetten. En dan zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Led gordijnen in je slaapkamer, led randen onder je keukeneiland en traptreden. Al deze dingen voegen echt super veel sfeer toe aan je huis. Vandaag geven we je even wat inspiratie wat je allemaal met leds kunt doen. Want dat is echt veel meer dan je denkt. Bovendien is wat extra warmte en sfeer natuurlijk ook heerlijk tijdens deze koude donkere winterse dagen.

Indirecte verlichting in je woonkamer

Able to last up to 25 years or more, this Hafele Loox 12V LED 2011 Flexible Strip Light uses 90% less power than conventional light bulbs. LED lights have extremely low power consumption and generate hardly any heat, making them suitable for displays around the kitchen, living room, bedroom area or any room in the house.

Is je woonkamer wat kil en saai? Een ideale manier is dan om wat indirecte sfeerverlichting te plaatsen met leds. Denk bijvoorbeeld aan een verlaagd plafond met warmgele ledstrips achter de rand. Of maak ergens een koofje in je woonkamer en plaats daar warmgele led verlichting achter. Ook achter de televisie kan led verlichting fraaie visuele effecten opleveren. Kijk even op pinterest voor wat inspirerende voorbeelden.

Objecten highlighten of extra licht creëren 

Lighted Bottle

hLeds zijn ideaal om donkere plekken lichter te maken of om design objecten te highlighten. En dat kan al zo simpel zijn als een ledstring die je over de bovenkant van een antieke kast drapeert. Maar ook een rand met verlichting onder je keukeneiland of indirecte verlichting achter een kunstobject doet wonderen voor de sfeer in huis. Of plaats een mooie lantaarn op de vloer met ledstrings: dit zorgt echt voor een sprookjesachtig tafereel. Ten slotte kun je ook veel licht toevoegen aan je trappenhuis met leds onder de trap.

Spelen met kleur

Vaak plaatsen we overal dezelfde kleur licht. En dat is jammer, want juist verschillende kleuren verlichting zorgen voor die mooie warme sfeer. Kies voor heldere witte felle verlichting op functionele plekken. En plaats ook warmgele of zachtroze tinten voor de sfeer en variatie. Deze tinten doen ons denken aan de zon, de zonsondergang en de maan. Ze zorgen voor heel veel warmte. Zo wil nooit meer weg uit je huis.

Speel met je verlichting 

Verlichting is vaak een beetje voorspelbaar. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Het is veel leuker als er wat variatie en verrassende elementen aanwezig zijn in je verlichtingsplan. Wees dus creatief en speel met verschillende soorten en vormen led verlichting. Plaats bijvoorbeeld indirecte verlichting achter de blikvangers in de woonkamer. Zoals bijvoorbeeld een mooie oude kast.

Ook ledstrings en gordijnen met ledlampjes kun je op allerlei leuke manieren inzetten. Denk bijvoorbeeld aan een paar houten takken met ledstrings en foto’s in de kinderkamer. Maak een hemelbed met ledstring gordijnen of een plafond met sterrenhemel met leds om ’s-avonds van te genieten.

In elke ruimte

Tegenwoordig voegen we graag sfeer toe aan elke ruimte in huis. Denk bij de mogelijkheden van led verlichting dus zeker ook even aan alle andere ruimtes in je huis. Plaats een mooie rand met led verlichting onder de rand van je bad. Je zult je badkamer niet meer terug herkennen. En vergeet natuurlijk ook zeker de slaapkamer niet qua sfeer. Juist in deze ruimte willen we natuurlijk graag ontspannen in een intieme, warme sfeer. Met losse ledstrings voeg je hier heel veel sfeer toe. Drapeer ze over het hoofdeinde van je bed. Of plaats multicolour leds langs je bedrand. Optimaal genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *