Zo houd je een glazen douchewand langer schoon!

Herken je dit probleem ook? De douchewand heeft zeepvlekken, witte aanslag, kringen of zelfs kalkaanslag. Spijtig, want je had de badkamer een paar dagen geleden nog fanatiek staan schoonmaken. Daar is alleen niets meer van te zien. Gelukkig zijn er handige tips waardoor je dit in de toekomst kan voorkomen.

Wanneer je klaar bent met douche, moet je jezelf ( en het gezin ) vanaf nu gaan aanleren om elke keer na het douchen, de douchewand droog te maken. Hiermee voorkom je de kringen en witte aanslag, vergeet hierbij niet de wanden en kraan af te drogen met een handdoek. Op deze manier voorkom je kalkaanslag aanzienlijk. Het vraagt natuurlijk om discipline maar daarbij blijft de douche wel langer schoon en sta je minder lang te schrobben.  

Een wonder tegen vuil

Zeker als je pas geleden een nieuwe kant en klare douchewand van Glasdiscount.nl hebt gekocht en laten plaatsen in de badkamer. Is het zeer verstandig om vanaf het begin consequent bezig te zijn met het droog houden van de douchewand. Maar dat is niet het enige wat je kan helpen, er zijn nog meer tips.

Met schoonmaakazijn verwijder je eenvoudig de zeepresten en kalkaanslag, spray het op de douchewand en laat het voor zeker 15 minuten inwerken. Spoel het daarna af en maak het droog met een doek. Wil je het extra laten glanzen? Met een klein beetje glansspoelmiddel van de vaatwasser, laat je het geheel blinken en krijgt het water geen kans om te hechten aan het glas.
Houdt er wel rekening mee dat producten die niet specifiek voor de badkamer zijn, niet gaan schuren!

Blijf het bijhouden

Een douchecabine in zijn geheel, doucht prettiger als het schoon is. Zorg er daarom voor dat je de buitenkant van de cabine ook regelmatig bijhoudt. Zet tijdens het douchen een badkamerraam of deur open of zet de ventilatie aan, dan kan het vocht al voor een groot deel wegtrekken. En als laatste, een badkamer oogt ook zuiver en modern als het weer goed schoon is. Het heeft daarom vele voordelen om het nu gewoon wel te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *