Zo houd je inbrekers buiten

Een inbraak meemaken kan tot ernstige gevolgen leiden. Zo kun je grote materiële schade oplopen. Al je persoonlijke bezittingen kwijtraken en de juwelen van je overleden dierbare kwijtraken. Maar het aller ergste is misschien nog wel de immateriële schade. Je raakt namelijk het gevoel van vrijheid in je eigen huis kwijt. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden proberen te voorkomen. In dit artikel kun je lezen hoe je een inbraak het beste kunt voorkomen.

Meerpuntssluiting

Allereerst moet je een meerpuntssluiting plaatsen. Dit is een speciaal soort slot. Bij dit type slot is deur namelijk met een slot op minstens drie plekken beveiligd. En dat allemaal met een sleutel. Naast dat dit type slot ontzettend handig is, is het ook nog eens ontzettend veilig. Je hebt verschillende soorten meerpuntssluitingen. Neem een sluiting met een erkend keurmerk. Dat vergroot de kans dat je een goed en veilig slot hebt. 

Een alarmsysteem

Het is al zovaak gezegd en geschreven. Maar uit cijfers blijkt gewoon dat een alarmsysteem simpelweg een goede oplossing is voor het beveiligen van je huis. Zelfs ex-inbrekers zeggen dat een goed alarmsysteem essentieel is. Je hebt wel een alarmsysteem nodig dat met een meldkamer verbonden is. Een alarmsysteem dat alleen maar geluid maakt is niet voldoende.

Maak het inbrekers niet te makkelijk 

En met niet te makkelijk bedoelen we bijvoorbeeld dat je geen sleutels in de tuin moet verstoppen. Of de ladder tegen je gevel laten staan. Of tuingereedschap in de tuin laten slingeren. Dit zijn allemaal dingetjes die het inbrekers veel te makkelijk maken. 

Bron: slotenmaker Holland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *