Zo houdt je geld over voor een verbouwing

Niet genoeg geld voor een verbouwing

Op een gegeven moment wil je een verbouwing niet meer uitstellen. Je wilt kunststof kozijnen, HR++ ramen, vloerverwarming en ook de keuken is wel aan een upgrade toe. Verbouwen is duur, dus het idee is om het in etappes te doen. Probleem is alleen dat elke maand je bankrekening al voordat de maand goed en wel voorbij is helemaal leeg is. Soms sta je zelfs rood. Zo krijg je nooit financiële ruimte om de eerste stap in je verbouwing te zetten. Aan de inkomstenkant zit nu en in de nabije toekomst geen rek. Dat geldt ook voor de hypotheek. Zou je kunnen besparen op je energierekening en zo geld opzij kunnen leggen voor de verbouwing?

Energie besparen in de slaapkamer

Je zult er misschien niet meteen aan denken, maar in de slaapkamer is de nodige energie te besparen. Begin met je leeslampjes en overige lichtpunten te voorzien van LED lampen. LED is heel zuinig met energie en LED verlichting gaat veel langer mee dan conventionele lampen. Zorg er daarnaast voor dat de televisie op je slaapkamer niet de hele dag en nacht standby staat. Als de televisie niet echt uit gezet kan worden, gebruik dan een stekkerdoos met schakelaar. Daarmee schakel je de netspanning uit en is het verbruik echt nul. De lader van je tablet en die van je telefoon kun je op dezelfde manier uitschakelen. Je kunt op de gasrekening besparen door de deur van de slaapkamer dicht te houden als het raam open staat. Zo voorkom je tocht en slaat de CV ketel minder vaak aan. Een tochtstrip onder de deur houdt het laatste beetje tocht tegen.

Waar vind je de beste aanbieding om over te stappen?

De beste manier om te besparen op je energierekening, is om over te stappen naar een andere leverancier. Zelf alle aanbieders vergelijken is niet eenvoudig en op de officiële website van een energieleverancier vind je meestal geen acties zoals een welkomstbonus of een contract met een extra laag tarief. Vergelijken van energie is gemakkelijk via de website van easyswitch.nl. Hier krijg je alles netjes op een rijtje.

Tijd om daadwerkelijk over te stappen

Als je alle aanbieders vergeleken hebt en de voor jouw situatie meest gunstige aanbieding hebt geselecteerd, dan is het tijd om over te stappen. Overstappen is niet moeilijk. Je kunt gemakkelijk de vergelijker invullen vervolgens komen er verschillende energieleveranciers uit en kun je de voordeligste kiezen. Nu houd je direct geld over dat je kunt besteden aan de verbouwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *