Zo kies je de juiste raamdecoratie voor jouw woning

raamdecoratie
raamdecoratie

Het kiezen van de juiste raamdecoratie op maat is en blijft een lastige klus. Zonder raamdecoratie is een kamer niet compleet (bedenk maar eens hoe saai een kaal raam eruit zou zien), maar raamdecoratie kan ook gelijk de sfeer in een ruimte veranderen. Met deze tips is het ook voor jou mogelijk om de juiste raamdecoratie voor jouw woning te scoren.

Verschillende ruimtes, verschillende sferen

Kijk naar elke ruimte en bepaal welke sfeer je er wil creëren. Zo moet raamdecoratie in de slaapkamer vooral verduisterend zijn, om zo een goede nachtrust te kunnen realiseren. Een verduisterend rolgordijn is dan een goede optie. In de woonkamer is het juist de bedoeling dat er (gefilterd) licht binnenkomt. Dan zijn vouwgordijnen een mooie optie. Door te kiezen voor een lichtdoorlatende stof geniet je van een fijne lichtinval en privacy. Een win-winsituatie!

De kleur van raamdecoratie bepalen

Heb je eenmaal bepaald welke vorm van raamdecoratie het wordt? Dan is het tijd om te kijken naar de kleur. De kleur kan namelijk erg bepalend zijn. Kijk goed naar het kleurenpalet dat toegepast wordt in een bepaalde ruimte en zorg dat de raamdecoratie hierop aansluit om zo een mooie balans te creëren. Bij veel aanbieders kan je gratis kleurstalen aanvragen, zodat je die kan vergelijken binnen je interieur. Maak er zeker gebruik van, want de kleur kan op een beeldscherm heel anders ogen dan het origineel.

Unieke vorm van raamdecoratie

De vorm van raamdecoratie en de kleur ervan kan je dus volledig aan laten sluiten op het interieur. Doordat je de maten meestal tot op de millimeter kan invoeren, past het ook perfect binnen de ruimte. Maak de raamdecoratie vervolgens echt persoonlijk door te kiezen voor mooie afwerkingen. Ga je voor een witte ketting of toch voor een chroom ketting om je rolgordijn mee af te werken. En ga je voor een standaard vouwgordijn of toch voor een top down bottom up variant? Er is zoveel mogelijk, dus zorg dat je alle mogelijkheden kent. Oh, en op Instagram zijn overigens genoeg interieuraccounts waar je voldoende inspiratie op kan doen. Aanrader om eerst goed te oriënteren en dan pas je raamdecoratie online te bestellen. Voorkomt een hoop teleurstellingen!

Succes met het vinden van de perfecte raamdecoratie voor jouw woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *