Zo kun jij als verhuurder gemakkelijk huurachetrstand innen

Het is erg vervelend als je een huurder hebt die weigert te betalen! Zeker als dit al maanden aan de gang is. De huurder hier persoonlijk op aanspreken lijkt niet te werken, en aanmaningen sturen wordt ook alleen maar genegeerd. De volgende stappen zijn een incassobureau of een deurwaarderskantoor. Maar welke zal het snelste kunnen helpen?

Waar begin je?

Een incassobureau helpt je met schulden innen door incasso’s te sturen. Hier komen ook nog extra incassokosten bij in rekening. Maar als de huurder de incasso’s, en dus ook de stijging van de te betalen kosten, blijft negeren heb je nog steeds je geld niet terug. Een incassobureau heeft wettelijk gezien verder ook geen macht om ervoor te zorgen dat er geld betaald wordt.

Toch de beste oplossing

Een deurwaarder inhuren kan je beste optie nu zijn. Als incasso’s niet werken, moet een gerechtelijke procedure gestart worden. Hier komt de deurwaarder dus bij kijken. Deze gaat in persoon naar de huurder toe en komt de schuld opeisen. Ook kan een deurwaarder beslag leggen op eigendommen. Een deurwaarder is ook wettelijk bevoegd om deze handelingen uit te voeren. Doordat deurwaarders wettelijk gezien meer macht hebben, zijn zij de beste oplossing om achterstallige huur terug te krijgen.

Naast beslag leggen op spullen, mag een deurwaarder ook de rekening van de huurder in beslag nemen. Stel dat de huurder wel het geld had, maar simpelweg de verhuurder niet betaalde, is het nu wel mogelijk om het geld direct terug te krijgen. Als de huurder geen geld op de bankrekening heeft staan, zullen eigendommen op dit moment moeten voldoen.

Een gerechtelijke procedure starten en een deurwaarder inschakelen is natuurlijk iets wat liever zo lang mogelijk uitgesteld wordt. Je hoopt dat de persoon aanspreken voldoende is, of dat een incasso ook al genoeg zegt over de ernst van de situatie. Maar de kans is groot dat een deurwaarder de beste oplossing is voor alle partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *