Zo stel je jouw ideale bed samen

bed

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar het bed is een van de plekken waar je een groot deel van je leven in doorbrengt. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze plek aansluit bij jou als mens. In dit blogartikel gaan we daarom de diverse onderdelen van het bed bespreken, inclusief aandachtspunten die je kunt gebruiken bij het maken van je keuze. Als je overigens een handig overzicht wilt hebben van enkel topmerken als het op bedden aankomt, klik dan op deze link: Overzicht van topmerken bedden. Oké, laten we beginnen met het frame van je bed.

Het bedframe

Het frame waarin je bedbodem en het matras worden geplaatst, heeft vrijwel geen effect op je nachtrust en is met name bedoeld om ervoor te zorgen dat je bed bij het overige interieur van je slaapkamer past. Wel is het zo dat het ene frame hoger is dan het andere. Ben je bijvoorbeeld zwanger of slecht ter been? Dan is een hoger bed prettiger dan een laag bed.

De bedbodem

Bedbodems zijn in verschillende varianten te verkrijgen. Allereerst heb je natuurlijk de klassieke lattenbodem. Het uitgangspunt daarbij is dat hoe meer latten de bodem heeft, des te beter de ondersteuning is. Daarnaast kun je bij de betere lattenbodems de hardheid instellen, door de latten met behulp van schuifjes harder of zachter te maken.

Een bodem die is afgeleid van de lattenbodem, is de schotelbodem. Dit zijn latten waarop individuele schotels zijn aangebracht die los van elkaar kunnen bewegen. Daardoor krijg je tijdens het liggen en zeer comfortabel gevoel.

Tot slot zijn er de spiraalbodems. Het voordeel van dit soort bodems is dat ze ervoor zorgen dat je heerlijk zacht licht, maar dat is voor mensen die goede ondersteuning nodig hebben juist weer niet prettig. Ook bestaat het gevaar dat de bedbodem op lange termijn kan doorzakken, doordat de spiralen niet meer stevig genoeg zijn om het gewicht van het matras en je lichaam goed te kunnen dragen.

Verschillende soorten matrassen

Op het gebied van matrassen zijn er vele keuzes. Maar in de basis heb je keuze uit een pocketveringmatras, een latex matras en een koudschuim matras. Matrassen waarin pocketvering is gewerkt, bestaan uit veringen die individueel van elkaar kunnen bewegen en daardoor voor een prettige slaapervaring zorgen. Een latex matras is over het algemeen wat steviger en bied daardoor betere ondersteuning. Tot vormen koudschuim matrassen zich naar je lichaamshouding, zodat de druk op je lichaam minder wordt.

Beddengoed

Wanneer je een bed het uitgekozen ben je er nog niet. Je slaapt immers onder beddengoed en ook daar heb je een divers aanbod in. Als je iemand bent die ‘s nachts snel heftig zweet, dan kun je het beste voor beddengoed kiezen dat is gemaakt van speciale stof dat zweten niet stimuleert. Heb je geen last van zweten, maar wel van allergische reacties op bepaald beddengoed? Weet dan dat ook daar speciaal anti allergie beddengoed verkrijgbaar voor is. Kortom, verdiep je goed in de mogelijkheden, zodat je het beddengoed kiest dat het beste bij jou past.

Beddengoed

 

Hoofdkussens

De hoofdkussens zijn het laatste onderdeel dat we in dit artikel bespreken. Hoofdkussens zijn er in verschillende varianten, bijvoorbeeld met een donzen vulling of een vulling van traagschuim. Om de juiste keuze te kunnen maken is het aan te raden om naar een winkel te gaan om de verschillende soorten kussens uit te proberen.

Zoals je hebt kunnen lezen heb je enorm veel keus als het op het samenstellen van een bed aankomt. Mede doordat een goed bed vaak duizenden euro’s kost en je er jarenlang op wilt slapen, is het belangrijk om je goed te oriënteren, maar ook om je goed te laten adviseren. Je wilt immers straks geen slapeloze nachten omdat je op een bed ligt wat eigenlijk niet goed aansluit bij jouw wensen en behoeften..

 

Hoofdkussens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *