Zo verkoop jij je huis sneller dan je buurman

Als je huis te koop staat, zul je hier zo snel mogelijk vanaf willen. Dit kan verschillende redenen hebben. Misschien ben je wel net gescheiden, verhuis je naar een verzorgingshuis of moet je verhuizen vanwege je werk. In deze gevallen is het dus zeer gewenst dat je je huis snel verkoopt. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat het je gewoonweg heel veel stress oplevert dat je huis te koop staat. Dat bord in de tuin mag van jou zo snel mogelijk weer verdwijnen! Je hebt misschien het gevoel dat je geen grip hebt op de verkoop van je huis, maar er zijn toch een aantal dingen die je kunt doen om de verkoop te versnellen. In deze blog geven we je een aantal handige tips!

Organiseer een kijkdag

Een van de eerste manieren om je huis sneller te verkopen, is het organiseren van een kijkdag. Tijdens een kijkdag kunnen mensen langskomen om je huis te bekijken. Het is het beste om deze kijkdag te organiseren als je je huis pas net te koop hebt gezet. Een huis verkoopt namelijk het best als het net op de markt is. Dan is het huis nog nieuw en fris, mensen hebben het nog niet gezien, en het trekt de meeste kopers. Als je huis al langer te koop staat, zal het steeds moeilijker worden. Potentiële kopers gaan dan namelijk nadenken waarom het huis al zo lang te koop staat en wat er mis mee is. Hierdoor kom je dus in een slechte onderhandelingspositie terecht. Als je een kijkdag organiseert, zullen er gegarandeerd potentiële kopers een kijkje komen nemen. Een nieuw huis wekt immers toch de interesse. Tijdens de bezichtigingen zullen de potentiële kopers elkaar tegen kunnen komen, wat voordelig voor je kan uitpakken. Als er kapers op de kust zijn, zullen mensen namelijk sneller een bod uitbrengen. Ook is dit bod vaak hoger, soms zelfs boven de vraagprijs. Zo kan jouw huis zomaar binnen no time verkocht zijn! Voor jou heeft dit als bijkomend voordeel dat je maar één keer hoeft op te ruimen voor de kijkdag, in plaats van voor iedere bezichtiging.

Zorg dat je huis bovenaan staat op Funda

Ook Funda en andere websites waarop woningen kunnen worden aangeboden zijn erg belangrijk bij de verkoop van je huis. Veel mensen beginnen hun zoektocht namelijk online, en dan is het heel fijn als jouw woning eruit springt. Wees dus compleet over je woning en vul alle informatie netjes in. Dit kan er namelijk voor zorgen dat jouw woning ver bovenaan wordt weergegeven. Zorg er bovendien voor dat je advertentie er mooi uitziet met professionele foto’s en videos. Dit kan je zeker helpen om je huis sneller te verkopen!

Kies voor een vastgoedmakelaar

Een vastgoedmakelaar kan je begeleiden bij de verkoop van je woning. De waarde van je huis wordt nauwkeurig ingeschat door de vastgoedmakelaar. Bij Bagro Vastgoed kun je je woning aanmelden, waarna je een richtprijs ontvangt. Als je deze richtprijs reëel vindt, wordt er na een afspraak een definitief bod uitgebracht. Wanneer je hiermee akkoord gaat, is je woning definitief verkocht! Dit scheelt je een hoop verkoop stress en onzekerheid. In sommige gevallen kan het dus heel fijn zijn om direct je huis te verkopen via Bagro Vastgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *