Zo zet je de toon met stijlvolle verlichting

Wanneer je de verlichting voor jouw interieur gaat kiezen kun je ontzettend veel kanten op. Ga je voor een modern design en houd je alles strak, of ben je wel in voor een gokje met wat meer extraverte lampen? Het kiezen van de juiste lampen is altijd een uitdaging, omdat je resultaat pas kunt zien als je interieur volledig ingericht is. Misschien heb je een sterke mening over wat je wel en niet mooi vindt en dan zul je het waarschijnlijk niet lastig vinden om een lamp te kiezen die bij jou past. Maar als je nog sterk twijfelt tussen verschillende stijlen kan het best lastig zijn om de knoop door te hakken. In dit blog bekijken we hoe je de toon kunt zetten met stijlvolle verlichting.

Wat is stijlvolle verlichting?

Wat is stijlvol? Dat is een vraag die we eigenlijk niet kunnen beantwoorden, omdat smaak niets meer of minder is dan een persoonlijke voorkeur. Als schrijvers van dit blog hebben we uiteraard ook onze eigen voorkeuren, maar we zijn zeker niet van plan om onze smaak aan jou op te dringen. Wat we wel kunnen doen, is beschrijven wat wij als stijlvol beschouwen, zodat jij zelf kunt bepalen of je het met ons eens bent of niet. Wanneer we het over stijlvolle lampen of verlichting hebben, bedoelen we lampen met een opvallende twist en een sterk karakter. Lampen waar de designers een risico genomen: gaat de doelgroep het mooi of verschrikkelijk vinden? De één houdt ervan, de ander kiest liever voor een meer bescheiden optie. 

Voor iedere voorkeur een optie

Gelukkig zijn designers soms net mensen en worden er ontzettend veel verschillende lampen ontworpen die qua design erg uiteenlopend zijn. Zo kun je altijd een lamp of stijl vinden die bij jouw voorkeur past. Heb je Oosterse roots en wil je dit graag in je interieur terug laten komen? Kies dan voor een Oosterse lamp, deze staan bekend om hun fraaie afwerking waardoor ze ongetwijfeld zullen opvallen. Je kunt er ook voor kiezen om je lampen te laten matchen met een element van je kamer waar je trots op bent, zoals je houten vloer. Met een houten lamp zorg je ervoor dat je de houten vloer nog meer laat opvallen, omdat er een link wordt gelegd tussen je lamp en de vloer.

Vind een lamp die bij jou past

Zoals we eerder al schreven: er is genoeg aanbod op de markt en dat zorgt ervoor dat je niet bang hoeft te zijn dat je geen stijlvolle lampen zult vinden die jij mooi vindt. Soms kost het wat meer zoekwerk, maar als je echt een stapje verder wilt gaan om jouw interieur een unieke uitstraling te geven, is dat het zeker waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *