Zo zorg je ervoor dat jouw woning ook op latere leeftijd bewoonbaar is

Zo zorg je ervoor dat jouw woning ook op latere leeftijd bewoonbaar is

Naar mate de jaren toenemen, neemt de mobiliteit van je lichaam af. Hierdoor kan het soms moeilijk worden om bijvoorbeeld de trap nog dagelijks op te lopen. Op latere leeftijd zijn er dan ook een hoop problemen waar je tegen aan kan lopen. Je woning hier helemaal op aanpassen kan soms lastig en erg duur zijn. Toch zijn er een aantal tips waar je rekening mee kan houden, waardoor je huis op een simpele en goedkope manier mobiel is voor ouderen.

 

1 Rollator

Één van de tips waardoor je lang mobiel kan blijven is een rollator. Door een rollator te kopen kun je ervoor zorgen dat op het moment dat je wat minder mobiel wordt, je toch nog kan blijven bewegen. Met een rollator kun je een stukje gaan wandelen, zonder dat het te zwaar wordt. Dit kun je het beste doen met een topro rollator.

 

2 Voeding

Voeding is erg belangrijk. Dit is op elke leeftijd belangrijk, want van ongezond eten kun je een heleboel nare ziektes oplopen. Er zijn veel dingen die slecht voor je ziijn, zoals teveel vet eten. Bepaalde vetten, die bijvoorbeeld in vis en olijfolie zitten, kunnen wel weer goed voor je zijn. Op deze manier is het goed om te kijken naar wat wel en niet verstandig is om te eten.

 

3 De badkamer

De badkamer is vaak een lastig onderdeel in een seniorenwoning. Het toilet, de douche en de wastafel moeten aangepast worden. Met bijvoorbeeld een rolstoel voor in de badkamer kan het al een stuk makkelijker worden. Met een douche-rolstoel kun je namelijk zo de douche inrijden, waardoor deze niet aangepast hoeft te worden.

 

4 Een boodschappentas

Boodschappentassen zijn ook in een soort van koffertjes verkrijgbaar. Een boodschappentas op wieltjes kun je makkelijk mee nemen naar de supermarkt en bespaart een hoop gesjouw. Als je eenmaal uitgewinkeld bent, kun je de zware boodschappen in de boodschappentas plaatsen en vervolgens makkelijk en snel ermee naar huis gaan.

 

5 Een aangepast bed

Op latere leeftijd kan het lastig worden om op een makkelijke manier in bed te komen, omdat het bed vaak te hoog is. Gelukkig is daar een oplossing voor, namelijk een aanpast bed. In veel verzekeringen is dit bed opgenomen, waardoor je makkelijk kan overstappen op een seniorenbed en geen gezeur meer hebt met het in bed komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *