Zomertrends 2020 voor je tuin

De zon trakteert ons voor het eerst dit jaar op haar warme stralen: tijd om uit te kijken naar die zomerse borrel in je tuin. Om nu al te zorgen voor dat zomerse gevoel, geven we je met plezier de tuintrends mee voor 2020. Onderstaand blogartikel staat bol van ideetjes en inspiratie voor de zomer van 2020, van de hipste tuinmeubelen tot struiken en planten die je doen dromen van tropische oorden.

1. Een wilde tuin
Een toptrend voor 2020 is een karaktervolle tuin met wilde bloemen en planten. Naast vele grote planten en wilde bloemenpracht horen bij zo’n tuin ook kleurrijke bloempotten en dito tuinmeubelen. Wist je dat je in zo’n tuin niet moederziel alleen bent? Wilde bloemen trekken namelijk vlinders aan. Wat is er leuker dan in je tuin te genieten van de natuur in al haar facetten?

2. Dé tuinmeubeltrend: loungesets bestand tegen alle weersomstandigheden
2020 is het jaar waarin we kiezen voor gemak en comfort. Een zalige loungeset waarin het heerlijk comfortabel vertoeven is en die bovendien tegen een stootje kan, is net wat we nodig hebben. Typisch voor een loungeset is dat het zit- en ligcomfort optimaal is. Je kunt dus gerust uren genieten, loungen en aperitieven tijdens de heerlijke zomerdagen en -avonden. Handig is dat je een loungeset kiest die tijdens de winter niet binnen hoeft, zoals meubelen uit aluminium. Een loungeset uit aluminium kan elke gril van moeder natuur aan en krijgt dus terecht het label all weather.

3. Een kleurrijke zomer
Kleur staat deze zomer centraal. Al gehoord van de “Street Savage” trend? Daarmee breng je de straatstijl binnen in je tuin. Denk daarbij aan een industriële look voor je tuinmeubilair, hebbedingen die gerecycleerd zijn en graffiti. Ben je een rustiger type? Ook dan kan je kiezen voor kleur door bijvoorbeeld je tuinmeubelen te versieren met opvallende kussens in een leuke kleur of door je plantenpotten funky te verven.

4. Gezelligheid bij de gashaard
De gashaard staat ook op het menu voor deze zomer. In de horeca is men er al jaren dol op en nu doet de gashaard ook steeds meer zijn intrede in de particuliere tuinen. Een gashaard combineert het nuttige aan het aangename. Hij zorgt voor warmte voor wie laat in de avond in de tuin wil zitten en biedt gezelligheid.

5. Waardering voor de natuur
De appreciatie voor de natuur is zichtbaar in het feit dat steeds meer gekozen wordt voor natuurlijke materialen. De trend dit jaar is duidelijk een voorkeur voor tuinmeubelen met een mooie stof zoals bijvoorbeeld sunbrella.

Aan welke van bovenstaande trends heb jij je hart verloren? Vertel het ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *