Zonnepanelen: een goede keuze

Overweeg je om zonnepanelen te laten plaatsen op je dak? De aanschaf van zonnepanelen is een hele investering en dit doe je natuurlijk niet elke dag. Het is verstandig om jezelf eerst goed in te lezen voordat je de panelen aanschaft. Er zijn verschillende soorten en modellen en het is van belang dat je het juiste aantal zonnepanelen plaatst. Wij vertellen je in dit artikel waarom kiezen voor zonnepanelen een goede keuze is en waar je op moet letten. 

Je eigen duurzame energie

Zonnepanelen zetten zonlicht om naar elektriciteit, dit wist je waarschijnlijk al. Elke dag dat je de panelen op je dak hebt liggen, bespaar je een bedrag. Een gemiddeld huishouden gebruikt elk jaar ongeveer 4000 kWh aan stroom. Als je een aantal zonnepanelen aanschaft, kun je een groot bedrag aan elektriciteitskosten besparen. De panelen zijn niet alleen goed voor je portemonnee, ook help je het milieu ermee. Zonnepanelen zijn namelijk geheel duurzaam en onwijs goed voor het milieu.

Kosten en opbrengsten

Naast de voordelen van zonnepanelen wil je natuurlijk weten wat de kosten en opbrengsten zijn. De kosten hangen van een aantal aspecten af. Er zijn verschillende soorten panelen en deze hebben allemaal een andere prijs. Ook het aantal benodigde zonnepanelen speelt een grote rol bij de kosten. Je kunt het beste een offerte opvragen bij een professioneel bedrijf om erachter te komen wat je precies kwijt bent. 

De opbrengsten hebben net als de kosten te maken met een aantal factoren. Naast het aantal panelen, heeft de ligging van de panelen ook een grote invloed. Is er veel schaduw op het dak of geniet jij altijd van de volle zon? 

Subsidie

Er zijn verschillende opties qua subsidie op zonnepanelen. Woon je toevallig in Groningen? En heb je ook last gehad van de aardbevingen? Bij bevingsschade van 1000 euro of meer kun je van de NAM 4000 euro krijgen voor bijvoorbeeld zonnepanelen, een zonneboiler of zonnecollectoren. 

Ook in andere provincies kun je een bepaalde subsidie aanvragen. Drenthe bied je bijvoorbeeld een energiebespaarlening aan waarvan je energiebesparende investeringen in of aan je eigen huis kunt financieren. In heel Nederland worden er verschillende mogelijkheden geboden. Voordat je zonnepanelen aanschaft, is het verstandig om informatie aan te vragen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *